Nieuws

ZZP-Adviescheck met subsidie voor culturele en creatieve zzp'ers

Reageren
Man met laptop checkt financiële status

Ben jij een zzp’er in de culturele en creatieve sector? En kan jij wel wat hulp gebruiken bij het (verder) inrichten van jouw beroepspraktijk? Vraag dan nu een voucher aan waarmee 75% van de kosten van een onafhankelijk adviesgesprek of -traject wordt vergoed!

Vrijheid is de meest genoemde reden om zzp’er te worden, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Zelf bepalen hoe jouw beroepspraktijk eruitziet, kan naast een gevoel van vrijheid ook veel vragen oproepen. Welke arbeidsongeschiktheids- en pensioenvoorzieningen zijn er? En welke passen bij jou? Hoe combineer je jouw artistieke ambitie met jouw financiële ambitie? Misschien wil je weten hoe je schijnzelfstandigheid kunt voorkomen. Of welke financieringsmix voor jou haalbaar is. Sluit werk in dienstverband, zelfstandig ondernemerschap of een combinatie daarvan beter aan op jouw situatie? Kortom, er is veel om over na te denken en er moeten veel keuzes worden gemaakt. Soms is het fijn om daar hulp bij te krijgen. 

Waarover kan ik advies vragen?

Het programma Oog voor Impuls biedt daarom nu de regeling ZZP-Adviescheck. Via deze regeling kunnen zzp’ers in de culturele en creatieve sector een adviesvoucher aanvragen. Met deze voucher wordt 75% van de kosten van een gesprek of traject met een adviseur vergoed, tot maximaal € 1200, -. Er zijn vier thema’s waarover je in gesprek kunt gaan:

A. Beoordeling arbeidsverhoudingen
B. Arbeidsongeschiktheid (je kunt via onze adviseurs een adviestraject aanvragen).
C. Pensioen
D. Financiering 

Wie zijn de adviseurs?

Nadat jouw aanvraag is goedgekeurd, neemt een adviseur contact met je op voor een kennismakings- en inventarisatiegesprek. Hierin wordt vastgesteld wat precies jouw vraag is. Daarna wordt er een adviesgesprek of -traject met je uitgestippeld en ingepland. De ZZP-Adviescheck adviseurs zijn:

  1. onafhankelijke adviseurs die samenwerken met Oog voor Impuls, gespecialiseerd in het door jou geselecteerde adviesthema; 
  2. poortwachters die samenwerken met Oog voor Impuls, met een relevant en divers netwerk van gespecialiseerde adviseurs waar ze jou gemakkelijk mee in contact kunnen brengen. 

Het is ook mogelijk om een door jou gekozen adviseur in te schakelen. 

Meer weten of een aanvraag doen?

Ga naar zzpadviescheck.oogvoorimpuls.nl om een aanvraag in te dienen. Wil je eerst nog meer weten over de thema’s en met welke vragen je precies bij de adviseurs terechtkunt? Klik dan hier. Of maak alvast kennis met de adviseurs.

Geplaatst op 26 augustus 2024
0 Reacties Plaats een reactie
Reactie toevoegen

Log in bij ZZP Nederland om reacties te kunnen plaatsen.

Inloggen
Op deze pagina