Nieuws

Pilot: zzp'er kan zonder tussenkomst een VOG aanvragen

Reageren
Justis logo 2

Vanaf 2 september 2024 is de pilot VOG en zzp van start gegaan. Dit betekent dat zzp'ers, zonder tussenkomst van opdrachtgever of gemeente, rechtstreeks een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) bij Justis kunnen aanvragen. 

Waarom deze pilot? 

Zzp’ers beschikken niet altijd over eHerkenning. EHerkenning is nodig om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) klaar te zetten. Commerciële partijen spelen hier slim op in, omdat zij wel over eHerkenning beschikken en de VOG voor zzp’ers kunnen klaarzetten op MijnJustis. Dit betekent dat zzp’ers vaak meer betalen voor hun VOG doordat zij gebruikmaken van een dergelijke tussenpartij. Een andere mogelijkheid voor zzp’ers om een VOG aan te vragen zonder eHerkenning is via de gemeente. Dit is vaak omslachtig en tijdrovend en daardoor is ook deze optie niet optimaal. Justis komt met deze pilot zzp’ers tegemoet door deze rechtstreekse aanvraagmogelijkheid aan te bieden.

Voor wie is deze pilot? 

Zzp’ers die een functie vervullen in de gezondheidszorg, financiële dienstverlening of juridische dienstverlening kunnen gebruikmaken van deze pilot. Justis kiest ervoor om eerst op kleine schaal te kijken of het aanvragen van de VOG via www.justis.nl goed verloopt. Met deze ervaring kan Justis daarna kijken of dit voor alle/meer zzp'ers mogelijk wordt gemaakt.

Hoe werkt het? 

Op de website van Justis staat een pagina over de pilot VOG en zzp. Hier kunnen zzp’ers alles over de pilot lezen en direct een aanvraag indienen.

Bron
Justis | de screeningsautoriteit
Geplaatst op 2 september 2024
0 Reacties Plaats een reactie
Reactie toevoegen

Log in bij ZZP Nederland om reacties te kunnen plaatsen.

Inloggen